Pénzkeresés az Interneten

Mivel mindenhonnan az jön, hogy a neten lehet pénzt (is) keresni, így leirom ahogy megpróbáltam és mire jutottam.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedburner

Iratkozz fel a blogra emailben:

Delivered by FeedBurner

Paypal

2007.06.30. 17:21 | attaboy | 2 komment

Címkék: weboldal pénzkeresés paypal pénz kattintás böngészés

Gondoltam irok pár szót a paypalról, mert ez egy fontos része ezeknek a programoknak (is), alapvetően ez egy proxy, egy közvetett céget jelent az eladó és a vevő között, másképpen a pénzt utaló cég, weboldal és közted. Ez azért jó mert nem kerül ki a számlaszámod, a bankszámlaszámod és semmid.

A netes vásárlás és pénzes dolgod eleve mindenkiben kicsit visszatartó erőt tartanak az interneten, erre találták ki a Paypalt, most nem fogok mesét mondani, eredetileg egy különálló cég volt, aztán az Ebay megvette sok milliárd dollárért, végül pedig nagyon befutott. Bár most a Google checkout is jön fel, ebből volt a Google és Ebay között nemrég majdnem balhé is, hiszen a Google legnagyobb hirdetője az Ebay és a Google be akarta nyomni az Ebaybe a Google Checkoutot, amit nem nézett az Ebay jó szemmel, végül majdnem szakítás lett belőle. Ez kicsit bonyolultabb sztori de ez nem az a blog ahol ilyesmit fejtegetek.

A lényeg, hogy a Paypal egy közvetítő szerepet játszik a két fél között, úgy, hogy egyiknek sem kerül ki olyan fontos adata, mint mondjuk a bankkártya száma, létrehozása alapvetően egyszerü, regisztrálni kell és kell hozzá egy bankkártya ami valami dombornyomott legyen, mondjuk visa classic vagy maestroból most nem jut eszembe melyik. Mikor regisztrálsz levon 1 dollárt próbából, hogy, biztos van-e mögötte igazi bankszámla, nem csak kamuzol, ez a legközelebbi tranzakciónál visszakapod és ennyi lényegében.

8db emailcímet lehet hozzáadni ami kell lényegében a tranzakcíókhoz, persze ez nem jelenti azt, hogy ha valaki most tudja azt az emailcimed, akkor máris hozzáfér a pénzedhez, Paypalon bármi történik azt Neked engedélyezned kell, nem úgy megy az, hogy csak úgy történik valami és viszik a pénzed.

Hirtelen ennyi röviden amit el kell mondani Paypalról, én már jó pár éve használom Ebay ügyben is és eddig semmi panaszom nem volt rájuk, egyetlen egy negativuma van, méghozzá az, hogy nem szabad a Paypalra hagyni a pénzváltást, mert valami iszonyú szar árfolyamon váltják. Be kell állitani, hogy hagyjon mindent eredeti pénzben, és majd a bankod elintézi, a bankod úgyis át fogja váltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkereses.blog.hu/api/trackback/id/tr5109074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Profit · http://tozsdesed.googlepages.com/ 2007.07.21. 16:10:47

Én nem vagyok annyira Paypal párti. Kezdjük ott, hogy úgy próbál viselkedni mint egy pénzintézet. Itt ugyanis kőkemény pénzkezelésről van szó. Kiváncsi lennék, hogy pl. felügyelik e a működésüket az erre szakosodott szervek. Szerintem nem . . .

attaboy · http://www.vicceskep.com/ 2007.07.21. 16:42:41

Eloszor is koszi a hozzaszolast, alapvetoen a felugyelo szerv az ebay es a piac, nem hiszem, hogy el akarjak jatszani a renomejukat azzal, hogy csak bohockodnak. Tovabba van normalis alternativa? Nincs, mert azok meg kisebb cegek, mint az e-gold, alertpay stb, szoval a Paypal maradt (es a Google checkout de ez meg nincs elterjedve es ebay-re egyelore nem is engedik be). Szoval koszonom a kritikat, de alternativat is adj meg, akkor valodi a kritika es ha tortent Veled valami negativ dolog akkor varom azt is, had tanuljunk belole.

Reszemrol eddig semmi gondom nem merult fel Paypal-al, egyszer atvertek mert masolt programot kuldtek el, azonnal reklamaltam Paypalon es meg a postakoltseget is visszaadtak, visszaiteltek. Tehat reszemrol nyugodt szivvel tudom ajanlani mindenkinek a Paypalt mert eddig csak pozitiv tapasztalatom volt.

Egyebkent ennyi erovel lehetne lazadni a google, ebay es osszes nagy ceg ellen...
süti beállítások módosítása